Viktige steder og strandliv

Solvik Kafè holder åpent om sommeren. Her får du kjøpt baguetter, kaffe, kaker, vafler, is og noen varmretter. Du kan sitte inne eller ute. de har en egen facebookside med informasjon. Se Solviks venner.

Solvik badestrand har en fin strandlinje med sand, godt egnet for små barn. Stranden er tilrettelagt for funksjonshemmede og svaksynte. Parkeringsplass for området er rett før campingplassen. Det er plass til ca 20 biler hvis alle parkerer tett. Følg veien videre nedover for å komme til sandstranda. For å komme til friområdet går du gjennom parkeringsplassen og følger stien nedover. Den lille øya Malmøykalven ligger rett over det smale sundet. Det er ikke mulig å komme over uten båt eller ved å svømme.

Fra tid til annen er det arrangemeneter i Solvik. Følg dem på Facebook for informasjon. https://www.facebook.com/pages/Solvik-Kaf%C3%A9/209750785715722

Solvik

 

Er du interessert i geologien på Malmøya? Her kan du lese mer:

http://www.nhm.uio.no/fakta/geologi/ekskursjoner/malmoya/

Skinnerbukta har egen parkeringsplass, en fin brygge man kan fiske krabber fra og et yndet mål for båtturister. Malmøya ligger på østsiden av Bunnefjorden med adkomst via Mosseveien. Skinnerbukta ligger midt på Malmøyas vestside. Skinnerbukta er en beskyttet og stor vik. Sandstranda er ikke ryddet og Solvik Camping har overtatt gressplenene på stranda.

Skinnerbukta

 Passer for alle.

 

Fossiler er synlige i fjellet rundt om på Malmøya. Hele området er fredet. Se oppsatte skilt for informasjon om området.

Vær obs på parkeringsbestemmelsene. Oslo kommune ilegger avgifter fra toppen av Skinnerbakken og ned til Solvik. Benytt p-plass ved Skinnerbukta.